ВАТРУШКИ З ВИШНЕЮ

ІНГРЕДІЄНТИ:

тісто:

  • тепле молоко220 мл
  • борошно400 г
  • олія85 мл
  • яйце1 шт
  • цукор1 ст. л
  • дріжджі (сухі)7 г
  • сіль0,5 ч. л.

сирна начинка:

  • вершковий сир250 г
  • вершки50 г
  • яйце (жовток)1 шт
  • цукор40 г

вишнева начинка:

штрейзель:

  • цукор1 ст.л.
  • борошно2 ст.л.
  • вершкове масло1 ст.л.

додатково:

  • яйце (білок) для змащування1 шт
2 год+30 хв
12 порцій
330 ккал
Спосіб приготування

Ми в соцмережах

1.

Для смачної начинки ватрушок обираємо заморожену вишню TM HIGHBERRY.
 
 
ГОТУЄМО ВИШНЕВУ НАЧИНКУ:
 
проварюємо вишню з цукром та додаємо крохмаль, розчинений у воді або соку;
 
доводимо до кипіння і варимо 1 хвилину до загустіння.

2.

ТІСТО:
 
об’єднуємо тепле молоко, дріжджі, цукор – накриваємо рушником, залишаємо на 15 хвилин у теплому місці;
 
додаємо яйце, олію і перемішуємо;
 
у чаші міксера змішуємо борошно із сіллю, додаємо рідкі інгредієнти;
 
вимішуємо на повільній швидкості 1 хвилину, потім збільшуємо швидкість і продовжуємо заміс ще 5-10 хвилин, поки тісто не стане еластичним (можна замішувати тісто вручну);

3.

Змащуємо миску олією, кладемо в неї тісто, залишаємо на 1 годину (воно має збільшитися вдвічі);
 
розділяємо тісто на 12 рівних частин (приблизно по 65 г кожна);
 
формуємо кульки з тіста і викладаємо їх на деко з пергаментом, залишаючи 3 см між ними;
 
накриваємо рушником і даємо підійти ще 20-30 хвилин.

4.

СИРНА НАЧИНКА:
 
змішуємо вершковий сир, цукор, жовток і вершки.
 
 
ШТРЕЙЗЕЛЬ:
 
змішуємо виделкою або руками м’яке масло, борошно і цукор, щоб отримати крихту.

5.

ЗАВЕРШАЛЬНИЙ ЕТАП:
 
формуємо булочки, натискаючи на центр кожної кульки (за допомогою пальців або стакана) для начинки;
 
наповнюємо кожну булочку 35 г сирної маси, робимо заглиблення і кладемо 25 г вишневої начинки;
 
змащуємо краї білком і посипаємо штрейзелем;
 
випікаємо при 180°C протягом 30 хвилин.