ВИШНЕВА ХАТИНКА

ІНГРЕДІЄНТИ:

для начинки

для тіста:

  • борошно400 г
  • вершкове масло200 г
  • сметана200 г
  • цукор100 г
  • розпушувач10 г

для крему:

  • сметана200 мл
  • цукор100 г
  • сир кисломолочний180 г
1 год 30 хв
8 порцій
695 ккал
Спосіб приготування

Ми в соцмережах

Play Button
1.

ТІСТО:

 

до сметани додаємо розтоплене вершкове масло і цукор, змішуємо вінчиком до однорідності;

 

додаємо просіяне борошно, розпушувач, замішуємо м’яке тісто.

2.

Формуємо з тіста кульку, загортаємо в плівку, кладемо в холодильник на 30 хвилин.

3.

НАЧИНКА:

 

заморожені вишні перекладаємо у сотейник, додаємо цукор та пектин, доводимо до кипіння, постійно помішуючи;

 

варимо до загустіння, знімаємо з вогню та охолоджуємо.

4.

Охолоджене тісто ділимо на 5-6 частин, кожну тоненько розкатуємо і нарізаємо на маленькі прямокутники.

5.

Викладаємо на кожен прямокутник вишневу начинку і формуємо трубочки, які випікаємо при 180°C приблизно 30 хвилин.

6.

ФОРМУЄМО ТОРТ:

 

змащуємо кремом тарілку, викладаємо трубочки шарами, кожен шар рясно покриваючи кремом;

 

готовий торт  змащуємо залишками крему, прикрашаємо шоколадом та ягодами вишні.