Готуємо ЕМПАНАДИ – хрусткі пиріжки з ніжною, тягучою моцарелою і соковитою КУКУРУДЗОЮ всередині.
Головний інгредієнт цієї страви – кукурудза цукрова заморожена TM HIGHBERRY.
СОЛОНИЙ КЕКС З БРОКОЛІ
для тіста:
для начинки:
Готуємо ЕМПАНАДИ – хрусткі пиріжки з ніжною, тягучою моцарелою і соковитою КУКУРУДЗОЮ всередині.
Головний інгредієнт цієї страви – кукурудза цукрова заморожена TM HIGHBERRY.
ГОТУЄМО ТІСТО:
просіюємо борошно, додаємо сіль і розпушувач;
додаємо холодне вершкове масло, нарізане кубиками і перетираємо все в крихту руками або міксером;
додаємо жовток, холодну воду та сметану і швидко замішуємо тісто, формуємо кулю, загортаємо у плівку та ставимо в холодильник на 1 годину.
ГОТУЄМО НАЧИНКУ:
кукурудзу обсмажуємо на вершковому маслі;
моцарелу натираємо на великій тертці або нарізаємо дрібними кубиками;
змішуємо кукурудзу з моцарелою, додаємо сіль.
ФОРМУЄМО ЕМПАНАДИ:
тісто розкачуємо товщиною 2-3 мм, злегка присипаючи борошном;
вирізаємо круги діаметром 10-12 см.
Викладаємо начинку, защіплюючи краї так, щоб начинка не витікала;
охолоджуємо пиріжки в морозилці 15 хвилин;
змащуємо збитим яйцем.
Випікаємо при 180°C 25-30 хвилин до золотистого кольору.