ЕМПАНАДИ З КУКУРУДЗОЮ

ІНГРЕДІЄНТИ:

для тіста:

  • борошно250 г
  • яйце (жовток)1 шт
  • вершкове масло70 г
  • сметана 15-25%3 ст.л.
  • вода30 мл
  • розпушувач4 г
  • сіль2 г

для начинки:

1 год+45 хв
10 порцій
245 ккал
Спосіб приготування

Ми в соцмережах

1.

Готуємо ЕМПАНАДИ – хрусткі пиріжки з ніжною, тягучою моцарелою і соковитою КУКУРУДЗОЮ всередині.
 
 
Головний інгредієнт цієї страви – кукурудза цукрова заморожена TM HIGHBERRY.

2.

ГОТУЄМО ТІСТО:
 
просіюємо борошно, додаємо сіль і розпушувач;
 
додаємо холодне вершкове масло, нарізане кубиками і перетираємо все в крихту руками або міксером;
 
додаємо жовток, холодну воду та сметану і швидко замішуємо тісто, формуємо кулю, загортаємо у плівку та ставимо в холодильник на 1 годину.

3.

ГОТУЄМО НАЧИНКУ:
 
кукурудзу обсмажуємо на вершковому маслі;
 
моцарелу натираємо на великій тертці або нарізаємо дрібними кубиками;
 
змішуємо кукурудзу з моцарелою, додаємо сіль.

4.

ФОРМУЄМО ЕМПАНАДИ:
 
тісто розкачуємо товщиною 2-3 мм, злегка присипаючи борошном;
 
вирізаємо круги діаметром 10-12 см.

5.

Викладаємо начинку, защіплюючи краї так, щоб начинка не витікала;
 
охолоджуємо пиріжки в морозилці 15 хвилин;
 
змащуємо збитим яйцем.

6.

Випікаємо при 180°C 25-30 хвилин до золотистого кольору.