Для заливного вам знадобиться заморожений зелений горошок ТМ HIGHBERRY.
Кількість інгредієнтів вказана на 2 круглі форми діаметром 15–20 см.
СОЛОНИЙ КЕКС З БРОКОЛІ
Для заливного вам знадобиться заморожений зелений горошок ТМ HIGHBERRY.
Кількість інгредієнтів вказана на 2 круглі форми діаметром 15–20 см.
ГОТУЄМО РИБНИЙ БУЛЬОН:
заливаємо холодною водою цілі коренеплоди (цибулю, моркву, корінь петрушки, попередньо обпалені на пальнику), додаємо лавровий лист і перець горошком;
варимо на середньому вогні 30 хвилин, не накриваючи кришкою каструлю, солимо за смаком;
додаємо рибу й варимо на малому вогні ще 20–30 хвилин, періодично знімаючи пінку і слідкуємо, щоб риба не розварилася;
виймаємо рибу, а бульйон проціджуємо через марлю.
ГОТУЄМО ОСНОВНІ КОМПОНЕНТИ:
перепелині яйця відварюємо (4 хвилини), очищуємо й розрізаємо навпіл.
Желатин заливаємо холодним бульйоном (або водою), залишаємо набухати на 10–15 хвилин. Потім трохи нагріваємо, не доводячи до кипіння, й додаємо у теплий бульйон і гарно розмішуємо.
Зелений горошок розморожуємо на сковороді з кількома ложками бульйону.
ЗБИРАЄМО ЗАЛИВНЕ:
у силіконову форму на дно викладаємо половинки перепелиних яєць, заливаємо кількома ложками бульйону, щоб вкрити яйця наполовину, і ставимо в холодильник на 20 хвилин для застигання;
додаємо шар зеленого горошку, заливаємо бульйоном і знову ставимо застигати на 20–30 хв;
викладаємо шар риби, заливаємо бульйоном і охолоджуємо до повного застигання;
для останнього шару змішуємо вершки з желатином, даємо час, щоб желатин набух і потім нагріваємо, не доводячи до кипіння, додаємо 1 ст.л. соку лимона;
після охолодження заливаємо поверх заливного і знову ставимо у холодильник до застигання.
ЗАВЕРШАЛЬНИЙ КРОК:
коли всі шари добре застигнуть, обережно перевертаємо форму й знімаємо її.