ЗАЛИВНЕ З ГОРОШКОМ

  • горошок зелений заморожений ТМ HIGHBERRY 200 г
  • риба чевона500 г
  • цибуля ріпчаста1 шт
  • морква1 шт
  • корінь петрушки1 шт
  • вода2 зубчики
  • цибуля1 л
  • перепелині яйця10 шт
  • лавровий лист2 шт
  • чорний перець горошком6 шт
  • желатин для бульйону25 г
  • желатин для соусу5 г
  • вершки 20%200 мл
  • сільза смаком
3 години
12 порцій
280 ккал
Спосіб приготування

Ми в соцмережах

1.

Для заливного вам знадобиться заморожений зелений горошок ТМ HIGHBERRY.
 
Кількість інгредієнтів вказана на 2 круглі форми діаметром 15–20 см.

2.

ГОТУЄМО РИБНИЙ БУЛЬОН:
 
заливаємо холодною водою цілі коренеплоди (цибулю, моркву, корінь петрушки, попередньо обпалені на пальнику), додаємо лавровий лист і перець горошком;
 
варимо на середньому вогні 30 хвилин, не накриваючи кришкою каструлю, солимо за смаком;
 
додаємо рибу й варимо на малому вогні ще 20–30 хвилин, періодично знімаючи пінку і слідкуємо, щоб риба не розварилася;
 
виймаємо рибу, а бульйон проціджуємо через марлю.

3.

ГОТУЄМО ОСНОВНІ КОМПОНЕНТИ:
 
перепелині яйця відварюємо (4 хвилини), очищуємо й розрізаємо навпіл.

4.

Желатин заливаємо холодним бульйоном (або водою), залишаємо набухати на 10–15 хвилин. Потім трохи нагріваємо, не доводячи до кипіння, й додаємо у теплий бульйон і гарно розмішуємо.
 
 
Зелений горошок розморожуємо на сковороді з кількома ложками бульйону.

5.

ЗБИРАЄМО ЗАЛИВНЕ:
 
у силіконову форму на дно викладаємо половинки перепелиних яєць, заливаємо кількома ложками бульйону, щоб вкрити яйця наполовину, і ставимо в холодильник на 20 хвилин для застигання;
 
додаємо шар зеленого горошку, заливаємо бульйоном і знову ставимо застигати на 20–30 хв;
 
викладаємо шар риби, заливаємо бульйоном і охолоджуємо до повного застигання;
 
для останнього шару змішуємо вершки з желатином, даємо час, щоб желатин набух і потім нагріваємо, не доводячи до кипіння, додаємо 1 ст.л. соку лимона;
 
після охолодження заливаємо поверх заливного і знову ставимо у холодильник до застигання.

6.

ЗАВЕРШАЛЬНИЙ КРОК:
 
коли всі шари добре застигнуть, обережно перевертаємо форму й знімаємо її.