КАЧИНЕ ФІЛЕ З ВИШНЕВИМ СОУСОМ

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • качине філе2 шт
  • вершкове масло50 г
  • чебрець2 гілочки
  • сіль, перецьза смаком

для соусу:

для пюре:

  • батат2 шт
  • вершкове масло50 г
  • вершки 15%20 мл
  • сільза смаком
40 хв
2 порції
510 ккал
Спосіб приготування

Ми в соцмережах

Play Button
1.

ГОТУЄМО СОУС:
 
заморожену вишню ТМ HIGHBERRY викладаємо в сотейник;
 
додаємо вино, оцет, цукор і перець;
 
доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо до густуватої консистенції — рідина має випаруватися.

2.

ГОТУЄМО ПЮРЕ:
 
чистимо батат, нарізаємо і варимо в підсоленій воді до м’якості;
 
зливаємо воду, додаємо масло і товчемо до пюре;
 
вливаємо вершки, перемішуємо до однорідності.

3.

ГОТУЄМО М’ЯСО:
 
філе викладаємо шкіркою вниз на холодну (!) суху сковороду;
 
смажимо до золотистої скоринки, перевертаємо;
 
додаємо масло, чебрець і поливаємо качку витопленим жиром;
 
обсмажене філе залишаємо «відпочити» 5–7 хвилин, потім нарізаємо слайсами.

4.

Подаємо качку з вишневим соусом та кремовим пюре з батату.