ГОТУЄМО ТІСТО:
змішуємо борошно з сіллю, додаємо сметану і вершкове масло, швидко замішуємо тісто;
формуємо з нього кулю і розкачуємо під форму для випічки.
СОЛОНИЙ КЕКС З БРОКОЛІ
для начинки:
для тіста:
ГОТУЄМО ТІСТО:
змішуємо борошно з сіллю, додаємо сметану і вершкове масло, швидко замішуємо тісто;
формуємо з нього кулю і розкачуємо під форму для випічки.
ВИПІКАЄМО ОСНОВУ:
застеляємо тісто пергаментом, додаємо зверху горох (або інші бобові – як вантаж);
випікаємо в розігрітій духовці при 200°C протягом 15-20 хвилин.
ГОТУЄМО НАЧИНКУ:
збиваємо яйця з вершками до однорідності;
у форму викладаємо натертий сир, додаємо овочеву суміш Лобіо з грибами і заливаємо яєчно-вершковою сумішшю.
ФІНАЛЬНИЙ КРОК:
випікаємо кіш при 200°C близько 40 хвилин, до румʼяної скоринки начинки.