Дрібно нарізаємо цибулю та смажимо її на оливковій олії разом з замороженим горошком та стручковою квасолею.
СОЛОНИЙ КЕКС З БРОКОЛІ
для сирного соусу:
Дрібно нарізаємо цибулю та смажимо її на оливковій олії разом з замороженим горошком та стручковою квасолею.
Також дрібно ріжемо мʼяту та спаржу (окрім верхівок), декілька стебел відкладаємо для прикраси, а все інше – додаємо до решти овочів.
Вливаємо вино і тушкуємо ще 5-7 хв на середньому вогні, час від часу помішуючи.
ГОТУЄМО СИРНИЙ СОУС:
розтоплюємо масло у сотейнику, додаємо борошно, змішуємо до однорідної маси і поступово вливаємо молоко, постійно помішуючи, все доводимо до легкого кипіння. У вас має вийти консистенція рідкої сметани;
додаємо в соус мускатний горіх, натерті сири – пармезан та маасдам, все перемішуємо до однорідної маси.
Відділяємо жовтки від білків, жовтки додаємо у пательню до овочів та перемішуємо, білки – збиваємо до густих піків та змішуємо з рештою овочів.
Змащуємо форму маслом, викладаємо суфле та прикрашаємо спаржею. Випікаємо 15-20 хвилин у розігрітій до 180°C духовці.