ОВОЧЕВЕ СУФЛЕ

ІНГРЕДІЄНТИ:

для сирного соусу:

  • вершкове масло 50 г і ще трошки для змащування форми
  • борошно 30 г
  • пармезан 100 г
  • сир маасдам 100 г
  • молоко 500 мл
45 хв
6 порцій
390 ккал
Спосіб приготування

Ми в соцмережах

Play Button
1.

Дрібно нарізаємо цибулю та смажимо її на оливковій олії разом з замороженим горошком та стручковою квасолею.

2.

Також дрібно ріжемо мʼяту та спаржу (окрім верхівок), декілька стебел відкладаємо для прикраси, а все інше – додаємо до решти овочів.

 

Вливаємо вино і тушкуємо ще 5-7 хв на середньому вогні, час від часу помішуючи.

3.

ГОТУЄМО СИРНИЙ СОУС:

 

розтоплюємо масло у сотейнику, додаємо борошно, змішуємо до однорідної маси і поступово вливаємо молоко, постійно помішуючи, все доводимо до легкого кипіння. У вас має вийти консистенція рідкої сметани;

 

додаємо в соус мускатний горіх, натерті сири – пармезан та маасдам, все перемішуємо до однорідної маси.

 

4.

Відділяємо жовтки від білків, жовтки додаємо у пательню до овочів та перемішуємо, білки – збиваємо до густих піків та змішуємо з рештою овочів.

5.

Змащуємо форму маслом, викладаємо суфле та прикрашаємо спаржею. Випікаємо 15-20 хвилин у розігрітій до 180°C духовці.