Блендером збиваємо яйце, жовтки та шпинат до однорідної маси.
для тіста:
для начинки:
для подачі:
Блендером збиваємо яйце, жовтки та шпинат до однорідної маси.
Просіюємо борошно гіркою, робимо заглиблення і вливаємо туди яєчно-шпинатну суміш.
Замішуємо еластичне тісто, загортаємо у плівку й охолоджуємо в холодильнику 30 хвилин.
Заморожений горошок розморожуємо і подрібнюємо до однорідної маси з сиром рікота і пармезаном.
Розкатуємо тісто дуже тонко вручну або через паста-машини. За потреби кілька разів складаємо і розкатуємо, щоб зробити тісто мʼяким і шовковистим.
На один пласт викладаємо начинку чайною ложкою з відступами і накриваємо другим пластом.
Щільно притискаючи краї навколо начинки, вирізаємо равіолі.
Відварюємо равіолі у підсоленій воді 2–3 хвилини.
Тим часом розтоплюємо вершкове масло на сковороді, додаємо шавлію або чебрець для аромату.
Готові равіолі швидко обсмажуємо у вершковому маслі і подаємо зі жменькою горошку, заправивши вершковим соусом.