Підготуємо усі необхідні інгредієнти і одразу розігріваємо духовку до 180°C.
Форму, у якій запікаємо – вистеляємо пергаментом.
Опціонально: можна приготувати порційні кексики.
Підготуємо усі необхідні інгредієнти і одразу розігріваємо духовку до 180°C.
Форму, у якій запікаємо – вистеляємо пергаментом.
Опціонально: можна приготувати порційні кексики.
ПІДГОТУЄМО БРОКОЛІ:
занурюємо заморожену броколі у киплячу підсолену воду на 2 хвилини;
після цього обдаємо холодною водою та обсушуємо на паперовому рушнику.
Цибулю нарізаємо кільцями і обсмажуємо на оливковій олії до прозорості.
Наприкінці процесу смаження додаємо мед і карамелізуємо.
У мисці збиваємо яйце з оливковою олією та сметаною до однорідної маси.
Сюди ж додаємо просіяне борошно, розпушувач, соду та спеції.
Все вимішуємо до однорідності, додаючи натертий сир, цілі оливки та карамелізовану цибулю.
Перекладаємо тісто у форму і розрівнюємо поверхню.
Встромляємо броколі ніжками вниз у тісто, заповнюючи всю поверхню.
Випікаємо 50-60 хвилин.
Готовність перевіряємо зубочисткою.
Через 10 хвилин після випікання викладаємо кекс з форми на решітку для охолодження та чекаємо 10-15 хвилин.
Обережно, це так СМАЧНО, що може не всім вистачити!