СОЛОНИЙ КЕКС З БРОКОЛІ

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • заморожена броколі ТМ HIGHBERRY 250 г
  • яйце 1 шт
  • оливкова олія 70 г
  • сметана (або густий йогурт) 180 г
  • мед 1 ст.л.
  • борошно 250 г
  • розпушувач 1 ч.л.
  • сода 1/2 ч.л.
  • сіль, прованські трави, сухий часник за смаком
  • сир чеддер 100 г
  • оливки 70 г
  • цибуля 2 шт (середнього розміру)
120 хв
8 порцій
310 ккал
Спосіб приготування

Ми в соцмережах

1.

Підготуємо усі  необхідні інгредієнти і одразу розігріваємо духовку до 180°C.

 

Форму, у якій запікаємо – вистеляємо пергаментом.

 

Опціонально: можна приготувати порційні кексики.

2.

ПІДГОТУЄМО БРОКОЛІ:

 

занурюємо заморожену броколі у киплячу підсолену воду на 2 хвилини;

 

після цього обдаємо холодною водою та обсушуємо на паперовому рушнику.

3.

Цибулю нарізаємо кільцями і обсмажуємо на оливковій олії до прозорості.

 

Наприкінці процесу смаження додаємо мед і карамелізуємо.

4.

У мисці збиваємо яйце з оливковою олією та сметаною до однорідної маси.

 

Сюди ж додаємо просіяне борошно, розпушувач, соду та спеції.

 

Все вимішуємо до однорідності, додаючи натертий сир, цілі оливки та карамелізовану цибулю.

5.

Перекладаємо тісто у форму і розрівнюємо поверхню.

 

Встромляємо броколі ніжками вниз у тісто, заповнюючи всю поверхню.

 

6.

Випікаємо 50-60 хвилин.

 

Готовність перевіряємо зубочисткою.

 

Через 10 хвилин після випікання викладаємо кекс з форми на решітку для охолодження та чекаємо 10-15 хвилин.

 

Обережно, це так СМАЧНО, що може не всім вистачити!