СОЛОНИЙ КЕКС З БРОКОЛІ

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • заморожена броколі ТМ HIGHBERRY 250 г
  • борошно250 г
  • яйце1 шт
  • оливкова олія70 мл
  • сметана [або густий йогурт]180 мл
  • сир чеддер100 г
  • оливки70 г
  • цибуля ріпчаста2 шт
  • мед1 ст.л.
  • розпушувач1 ч.л.
  • сода1/2 ч.л.
  • сіль, перець, спеціїза смаком
120 хв
8 порцій
310 ккал
Спосіб приготування

Ми в соцмережах

1.

Підготуємо усі  необхідні інгредієнти і одразу розігріваємо духовку до 180°C.

 

Форму, у якій запікаємо – вистеляємо пергаментом.

 

Опціонально: можна приготувати порційні кексики.

2.

ПІДГОТУЄМО БРОКОЛІ:

 

занурюємо заморожену броколі у киплячу підсолену воду на 2 хвилини;

 

після цього обдаємо холодною водою та обсушуємо на паперовому рушнику.

3.

Цибулю нарізаємо кільцями і обсмажуємо на оливковій олії до прозорості.

 

Наприкінці процесу смаження додаємо мед і карамелізуємо.

4.

У мисці збиваємо яйце з оливковою олією та сметаною до однорідної маси.

 

Сюди ж додаємо просіяне борошно, розпушувач, соду та спеції.

 

Все вимішуємо до однорідності, додаючи натертий сир, цілі оливки та карамелізовану цибулю.

5.

Перекладаємо тісто у форму і розрівнюємо поверхню.

 

Встромляємо броколі ніжками вниз у тісто, заповнюючи всю поверхню.

 

6.

Випікаємо 50-60 хвилин.
 
Готовність перевіряємо зубочисткою.
 
Через 10 хвилин після випікання викладаємо кекс з форми на решітку для охолодження та чекаємо 10-15 хвилин.
 
Обережно, це так СМАЧНО, що може не всім вистачити!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Фото: Ірина Лагошняк