Подрібнюємо печиво у крихту, змішуємо з розтопленим маслом.
СОЛОНИЙ КЕКС З БРОКОЛІ
для основи:
для начинки:
для вишневого соусу:
Подрібнюємо печиво у крихту, змішуємо з розтопленим маслом.
Формуємо дно і бортики у формі Ø 20 см, утрамбовуємо і ставимо в холодильник.
НАЧИНКА:
желатин заливаємо 50 мл води, залишаємо набухнути, потім нагріваємо до розчинення (не кипʼятимо);
холодні вершки збиваємо з цукром до стану густої сметани;
додаємо маскарпоне, обережно перемішуємо ложкою до однорідної текстури;
вливаємо розчинений желатин, знову обережно вимішуємо.
Викладаємо масу на основу, ставимо в холодильник на 2–3 години.
ВИШНЕВИЙ СОУС:
проварюємо вишні з цукром, додаємо розчинений крохмаль, варимо до загустіння та глянцю;
злегка охолоджуємо й виливаємо на застиглий чізкейк;
ставимо ще на 1 годину в холодильник.
Фото: Ірина Лагошняк