ЧІЗКЕЙК З ВИШНЕВИМ СОУСОМ

ІНГРЕДІЄНТИ:

для основи:

  • шоколадне пісочне печиво300 г
  • вершкове масло120 г

для начинки:

  • сир маскарпоне500 г
  • вершки 30%200 мл
  • цукор130 г
  • желатин20 г
  • вода для желатину50 мл

для вишневого соусу:

3 год + 25 хв
10 порцій
340 ккал
Спосіб приготування

Ми в соцмережах

1.

Подрібнюємо печиво у крихту, змішуємо з розтопленим маслом.

2.

Формуємо дно і бортики у формі Ø 20 см, утрамбовуємо і ставимо в холодильник.

3.

НАЧИНКА:
 
желатин заливаємо 50 мл води, залишаємо набухнути, потім нагріваємо до розчинення (не кипʼятимо);
 
холодні вершки збиваємо з цукром до стану густої сметани;
 
додаємо маскарпоне, обережно перемішуємо ложкою до однорідної текстури;
 
вливаємо розчинений желатин, знову обережно вимішуємо.

4.

Викладаємо масу на основу, ставимо в холодильник на 2–3 години.

5.

ВИШНЕВИЙ СОУС:
 
проварюємо вишні з цукром, додаємо розчинений крохмаль, варимо до загустіння та глянцю;
 
злегка охолоджуємо й виливаємо на застиглий чізкейк;
 
ставимо ще на 1 годину в холодильник.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Фото: Ірина Лагошняк