Для цього рецепту обираємо заморожену капусту броколі TM HIGHBERRY або свіжу.
Суцвіття броколі – розморожуємо, заливши на 2 хвилини окропом.
СОЛОНИЙ КЕКС З БРОКОЛІ
Для цього рецепту обираємо заморожену капусту броколі TM HIGHBERRY або свіжу.
Суцвіття броколі – розморожуємо, заливши на 2 хвилини окропом.
Цукіні нарізаємо цукіні тонкими слайсами та прибираємо з них паперовим рушником зайву вологу.
НАЧИНКА:
броколі розминаємо виделкою або перебиваємо блендером;
змішуємо у мисці броколі, крем сир, тертий пармезан, сіль і перець.
ФОРМУЄМО ЗАПІКАНКУ:
змащуємо форму [15×15 см] оливковою олією;
викладаємо шар слайсів цукіні, накладаючи їх один на одного;
наносимо частину приготованої начинки на цукіні.
Додаємо слайси сиру гауда;
накриваємо шаром цукіні;
повторюємо ці шари 3-4 рази залежно від розміру форми.
Посипаємо верхній шар цукіні рештою тертого пармезану.
Випікаємо запіканку під фольгою 20-25 хвилин у розігрітій духовці до 200°C і ще 15 хвилин – відкритою, до отримання румʼяної скоринки.
Фото: Ірина Лагошняк