ЗАПІКАНКА З БРОКОЛІ ТА ЦУКІНІ

ІНГРЕДІЄНТИ:

30 хв
4 порції
337 ккал
Спосіб приготування

Ми в соцмережах

1.

Для цього рецепту обираємо заморожену капусту броколі TM HIGHBERRY або свіжу.
 
Суцвіття броколі – розморожуємо, заливши на 2 хвилини окропом.

2.

Цукіні нарізаємо цукіні тонкими слайсами та прибираємо з них паперовим рушником зайву вологу.

3.

НАЧИНКА:
 
броколі розминаємо виделкою або перебиваємо блендером;
 
змішуємо у мисці броколі, крем сир, тертий пармезан, сіль і перець.

4.

ФОРМУЄМО ЗАПІКАНКУ:
 
змащуємо форму [15×15 см] оливковою олією;
 
викладаємо шар слайсів цукіні, накладаючи їх один на одного;
 
наносимо частину приготованої начинки на цукіні.

5.

Додаємо слайси сиру гауда;
 
накриваємо шаром цукіні;
 
повторюємо ці шари 3-4 рази залежно від розміру форми.

6.

Посипаємо верхній шар цукіні рештою тертого пармезану.

7.

Випікаємо запіканку під фольгою 20-25 хвилин у розігрітій духовці до 200°C і ще 15 хвилин – відкритою, до отримання румʼяної скоринки.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Фото: Ірина Лагошняк