ТАЛЬЯТЕЛЛЕ З МІТБОЛАМИ ТА АРОМАТНИМ СОУСОМ

ІНГРЕДІЄНТИ:

 

для соусу:

для мітболів:

  • м’ясний фарш200 г
  • (або заморожені готові фрикадельки, якщо бракує часу готувати самостійно)
  • цибулина невелика1 шт
  • сіль, перецьза смаком

для подачі:

для начинки:

  • базиліккілька листочків
  • пармезанза смаком
45 хв
4 порції
450 ккал
Спосіб приготування

Ми в соцмережах

1.

Підготуємо всі інгредієнти, з якими будемо готувати.

ПЕРШИЙ ЕТАП – ПРИГОТУЄМО МІТБОЛИ:

до фаршу додаємо дрібно нарізану цибулю та базилік, солимо, перчимо і формуємо маленькі кульки;

на розігріту пательню до оливкової олії додаємо пару зубчиків часнику, тримаємо хвилинку до аромату і прибираємо;

далі обсмажуємо мʼясні кульки з усіх сторін.

2.

СОУС:

розігріваємо глибоку пательню з олією, обсмажуємо подрібнений часник 1 хвилину;

додаємо заморожену овочеву суміш Овочі для шакшуки, прогріваємо 2–3 хвилини;

приправляємо овочі – сіль, перець, орегано, накриваємо кришкою і тушкуємо 5-7 хвилини.

3.

перебиваємо овочі блендером до однорідної маси – ВСЕ, соус готовий.

Пасту тальятелле відварюємо до стану аль денте.

4.

ЗАКЛЮЧНИЙ ЕТАП:

до фрикадельок додаємо соус, вливаємо половину бульйону, перемішуємо;

готуємо 20–25 хвилин на середньому вогні, періодично доливаючи залишок рідини.

5.

ПОДАЧА:

викладаємо тальятелле в глибокі тарілки, зверху – мітболи в соусі, прикрашаємо базиліком і посипаємо страву пармезаном.