Розморожуємо вишню для тіста, додаємо трохи води й томимо до насиченого кольору.
Збиваємо блендером до пюре, охолоджуємо.
СОЛОНИЙ КЕКС З БРОКОЛІ
для тіста:
для рідкої начинки (конфі):
для глазурі:
для декору:
Ми в соцмережах
Розморожуємо вишню для тіста, додаємо трохи води й томимо до насиченого кольору.
Збиваємо блендером до пюре, охолоджуємо.
У теплому молоці розчиняємо дріжджі й 1 ст. л. цукру, додаємо 2 ст. л. борошна і залишаємо на 15–20 хвилин у теплому місці.
До опари додаємо яйця, решту цукру, сіль, вишневе пюре, борошно і замішуємо м’яке тісто.
Додаємо м’яке вершкове масло й добре вимішуємо до еластичності (тісто має трохи прилипати до рук).
Накриваємо рушником або плівкою, ставимо у тепло для підйому (вдвічі).
Для конфі проварюємо вишню з цукром і трохи води.
Крохмаль розводимо у воді, вливаємо до вишні, швидко перемішуємо.
Варимо до загустіння, остуджуємо.
Підняте тісто викладаємо на стіл, ділимо на частини за формами.
Викладаємо у форми на 1/3, даємо піднятись майже до краю.
Випікаємо при 180°C 20–25 хвилин, орієнтуючись на свою духовку.
Охолоджуємо на решітці, після зрізаємо верхівки, дістаємо трохи м’якуша, формуємо заглиблення.
Заповнюємо вишневим конфі, повертаємо верхівки.
Збиваємо білки з лимонним соком до м’яких піків.
Додаємо цукрову пудру, збиваємо до блискучої щільної маси.
Змащуємо паски глазур’ю, прикрашаємо ягодами вишні й гілочкою розмарину.
Автор рецепту: Дмитрий Горбачев
Instagram: @dima_gorbachoff