ВИШНЕВА ПАСКА

ІНГРЕДІЄНТИ:

для тіста:

для рідкої начинки (конфі):

для глазурі:

  • яєчні білки1 шт
  • цукрова пудра150 г
  • лимонний сіккілька крапель

для декору:

2 год 45 хв
8-10 порцій
340 ккал
Спосіб приготування

Ми в соцмережах

Play Button
1.

Розморожуємо вишню для тіста, додаємо трохи води й томимо до насиченого кольору.
 
Збиваємо блендером до пюре, охолоджуємо.

2.

У теплому молоці розчиняємо дріжджі й 1 ст. л. цукру, додаємо 2 ст. л. борошна і залишаємо на 15–20 хвилин у теплому місці.
 
До опари додаємо яйця, решту цукру, сіль, вишневе пюре, борошно і замішуємо м’яке тісто.
 
Додаємо м’яке вершкове масло й добре вимішуємо до еластичності (тісто має трохи прилипати до рук).
 
Накриваємо рушником або плівкою, ставимо у тепло для підйому (вдвічі).

3.

Для конфі проварюємо вишню з цукром і трохи води.
 
Крохмаль розводимо у воді, вливаємо до вишні, швидко перемішуємо.
 
Варимо до загустіння, остуджуємо.

4.

Підняте тісто викладаємо на стіл, ділимо на частини за формами.
 
Викладаємо у форми на 1/3, даємо піднятись майже до краю.
 
Випікаємо при 180°C 20–25 хвилин, орієнтуючись на свою духовку.

5.

Охолоджуємо на решітці, після зрізаємо верхівки, дістаємо трохи м’якуша, формуємо заглиблення.
 
Заповнюємо вишневим конфі, повертаємо верхівки.

6.

Збиваємо білки з лимонним соком до м’яких піків.
 
Додаємо цукрову пудру, збиваємо до блискучої щільної маси.
 
Змащуємо паски глазур’ю, прикрашаємо ягодами вишні й гілочкою розмарину.
 
 
 
 
 
Автор рецепту: Дмитрий Горбачев
Instagram: @dima_gorbachoff

ІНГРЕДІЄНТИ ПРИГОТУВАННЯ