ГОЛУБЦІ З КІНОА ТА ОВОЧАМИ

ІНГРЕДІЄНТИ:

для голубців:

для соусу та подачі:

  • грецький йогурт
  • петрушка, кріп
60 хв
4 порції
210 ккал
Спосіб приготування

Ми в соцмережах

Play Button
1.

ПІДГОТОВКА КАПУСТИ:
 
відокремлюємо листя капусти, намагаючись не пошкодити його;
 
у велику каструлю наливаємо воду, додаємо сіль і доводимо до кипіння;
 
занурюємо листя у воду так, щоб воно було повністю під водою, проварюємо 5 хвилин, поки листки не стануть напівготовими;
 
охолоджуємо листя, розрізаємо кожен навпіл, а тверду прожилку зрізаємо ножем.

2.

НАЧИНКА:
 
відварюємо кіноа до готовності;
 
на вершковому маслі обсмажуємо фарш і заморожену овочеву суміш Джуніор мікс, додаємо сіль і перець.

3.

ФОРМУВАННЯ ГОЛУБЦІВ:
 
кладемо половину листка капусти зовнішнім боком донизу;
 
по центру нижнього краю листка викладаємо ложку начинки, загортаємо бокові частини досередини, скручуємо рулетиком.

4.

ЗАПІКАННЯ:
 
на дно форми для запікання викладаємо листя капусти, зверху кладемо голубці, накриваємо рештою листів;
 
заливаємо бульйоном або підсоленою водою так, щоб рідина ледь покривала голубці;
 
накриваємо форму фольгою або кришкою та запікаємо 30 хвилин при 180°C.

5.

ПОДАЧА:
 
подаємо гарячими з грецьким йогуртом та подрібненою зеленню.