КУРЧА ГРИЛЬ З ВИШНЕВИМ СОУСОМ

ІНГРЕДІЄНТИ:

для маринаду:

  • соєвий соус

    100 мл
  • бальзамічний оцет

    2 ст. л.
  • оливкова олія

    2 ст. л.
  • мед

    2 ст. л.
  • чорний перець

    ½ ч. л.
  • часник

    2–3 зубчики
Спосіб приготування

Ми в соцмережах

Play Button
1.

М’ЯСО І МАРИНАД:
 
з’єднуємо всі інгредієнти для маринаду — соєвий соус, оцет, олію, мед, подрібнений часник і перець;
 
курячі стегна миємо, обсушуємо паперовими рушниками, заливаємо маринадом і залишаємо маринуватися 30–60 хвилин.
 
Далі – обсмажуємо курочку на пательні з обох боків до утворення рум’яної скоринки.

2.

ГОТУЄМО ВИШЕНВИЙ СОУС:
 
маринад переливаємо у сотейник, додаємо заморожену вишню і гілочку розмарину, проварюємо 1-2 хвилини;
 
розчиняємо крохмаль у 50 мл води і вливаємо в соус;
 
варимо ще 2 хвилини до загущення.

3.

ЗАПІКАННЯ:
 
підсмажену курочку перекладаємо у форму для запікання, заливаємо соусом з вишнями і розмарином;
 
порада: декілька ягід рекомендуємо залишити для ефектної подачі.
 
Запікаємо 20–25 хвилин при 200°C до утворення апетитної скоринки.

4.

Подавайте курочку гарячою, поливши зверху блискучим вишневим соусом, доповнивши кількома цілими ягодами.
 
 
 
Автор рецепту: Ірина Лагошняк
Instagram: @decoira

ІНГРЕДІЄНТИ ПРИГОТУВАННЯ