ПАМПУШКИ З ВИШНЕЮ

ІНГРЕДІЄНТИ:

для вишневої начинки:

для тіста:

  • молоко250 мл
  • вершкове масло80 г
  • жовтки3 шт
  • борошно450–500 г
  • живі дріжджі25 г
  • цукор4 ст. л.
  • олія2 ст. л.
  • горілка/коньяк2 ст. л.
2 год 30 хв
12 пампушок
240 ккал
Спосіб приготування

Ми в соцмережах

1.

Підготуємо основні інгредієнти для ПАМПУШОК З ВИШНЕЮ – траційного пригощання на Різдво.

2.

ВИШНЕВИЙ СОУС:
 
проварюємо вишню з цукром;
 
зливаємо трохи соку і розводимо в ньому крохмаль;
 
додаємо сік із крохмалем до вишень, доводимо до кипіння, варимо 1-2 хвилини до загустіння;
 
накриваємо плівкою і залишаємо охолоджуватися.

3.

ОПАРА:
 
для опари змішуємо дріжджі, 100 мл теплого молока, 1 ст.л. борошна і 1 ст.л. цукру;
 
все перемішуємо, накриваємо і ставимо в тепле місце на 20 хвилин.

4.

ТІСТО:
 
збиваємо жовтки з цукром;
 
до опари додаємо решту молока, збиті жовтки, м’яке масло, олію, горілку і все об’єднуємо вінчиком;
 
поступово додаємо борошно і замішуємо тісто, доки воно не почне відставати від рук;
 
накриваємо тісто і залишаємо в теплі на 40-60 хв, поки не збільшиться вдвічі.

5.

ЛІПИМО ПАМПУШКИ:
 
ділимо тісто на шматочки, формуємо кульки, додаємо начинку і щільно заліплюємо краї;
 
накриваємо сформовані пампушки рушником і залишаємо ще трохи підрости.

6.

Добре нагріваємо олію і зменшуємо вогонь до мінімального.
 
Обсмажуємо пампушки до золотистої скоринки.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Фото: Ірина Лагошняк

ІНГРЕДІЄНТИ ПРИГОТУВАННЯ