Підготуємо основні інгредієнти для ПАМПУШОК З ВИШНЕЮ – траційного пригощання на Різдво.
СОЛОНИЙ КЕКС З БРОКОЛІ
для вишневої начинки:
для тіста:
Ми в соцмережах
Підготуємо основні інгредієнти для ПАМПУШОК З ВИШНЕЮ – траційного пригощання на Різдво.
ВИШНЕВИЙ СОУС:
проварюємо вишню з цукром;
зливаємо трохи соку і розводимо в ньому крохмаль;
додаємо сік із крохмалем до вишень, доводимо до кипіння, варимо 1-2 хвилини до загустіння;
накриваємо плівкою і залишаємо охолоджуватися.
ОПАРА:
для опари змішуємо дріжджі, 100 мл теплого молока, 1 ст.л. борошна і 1 ст.л. цукру;
все перемішуємо, накриваємо і ставимо в тепле місце на 20 хвилин.
ТІСТО:
збиваємо жовтки з цукром;
до опари додаємо решту молока, збиті жовтки, м’яке масло, олію, горілку і все об’єднуємо вінчиком;
поступово додаємо борошно і замішуємо тісто, доки воно не почне відставати від рук;
накриваємо тісто і залишаємо в теплі на 40-60 хв, поки не збільшиться вдвічі.
ЛІПИМО ПАМПУШКИ:
ділимо тісто на шматочки, формуємо кульки, додаємо начинку і щільно заліплюємо краї;
накриваємо сформовані пампушки рушником і залишаємо ще трохи підрости.
Добре нагріваємо олію і зменшуємо вогонь до мінімального.
Обсмажуємо пампушки до золотистої скоринки.
Фото: Ірина Лагошняк