ТІСТО:
у просіяне борошно натираємо дуже холодне масло й швидко перемішуємо в крихту;
додаємо яйця, льодяну воду, сіль — замішуємо до однорідності;
ставимо в холодильник на 30 хвилин.
СОЛОНИЙ КЕКС З БРОКОЛІ
для тіста:
для начинки:
Ми в соцмережах
ТІСТО:
у просіяне борошно натираємо дуже холодне масло й швидко перемішуємо в крихту;
додаємо яйця, льодяну воду, сіль — замішуємо до однорідності;
ставимо в холодильник на 30 хвилин.
НАЧИНКА:
нарізаємо курячі стегна дрібними шматочками ~1 см, обсмажуємо на олії до золотистості;
додаємо овочеву суміш Junior і кукурудзу, готуємо 5 хвилинок;
заливаємо соєвий соус, перемішуємо й тушкуємо до м’якості овочів, залишаємо вистигнути.
ЗАЛИВКА:
змішуємо 4 яйця, вершки, сіль, перець та натертий твердий сир.
ЗБИРАЄМО ПИРІГ:
ділимо тісто на 3 частини — велику, середню та маленьку;
розкачуємо велику частину для основи з бортиками;
розкачуємо середню частину для «кришки»;
з маленької частини вирізаємо декоративні зірочки;
готуємо форму: викладаємо пергамент, змащуємо бортики маслом;
викладаємо основу тіста;
додаємо начинку та заливаємо заливкою, акуратно перемішуємо, щоб сир розподілився рівномірно;
накриваємо тістом, защіплюємо бортики;
викладаємо зверху зірочки із тіста;
робимо надріз навхрест у центрі;
змащуємо жовтком.
ставимо у розігріту до 160°C духовку на 1 годину (орієнтовно — слідкуємо за рум’яністю);
даємо пирогу повністю вистигнути, щоб начинка стабілізувалась.
Автор рецепту: Анастасія Товста
Instagram: @tastystories.feed