ПИРІГ з КУРКОЮ і ОВОЧАМИ

ІНГРЕДІЄНТИ:

для тіста:

  • борошно450 г
  • масло заморожене180 г
  • льодяна вода2 ст. л.
  • яйця2 шт + жовток для змащення
  • сільдрібка
  • розпушувач10 г

для начинки:

1 год 30 хв
6 - 8 порцій
680 - 900 ккал
Спосіб приготування

Ми в соцмережах

Play Button
1.

ТІСТО:
 
у просіяне борошно натираємо дуже холодне масло й швидко перемішуємо в крихту;
 
додаємо яйця, льодяну воду, сіль — замішуємо до однорідності;
 
ставимо в холодильник на 30 хвилин.

2.

НАЧИНКА:
 
нарізаємо курячі стегна дрібними шматочками ~1 см, обсмажуємо на олії до золотистості;
 
додаємо овочеву суміш Junior і кукурудзу, готуємо 5 хвилинок;
 
заливаємо соєвий соус, перемішуємо й тушкуємо до м’якості овочів, залишаємо вистигнути.
 
ЗАЛИВКА:
 
змішуємо 4 яйця, вершки, сіль, перець та натертий твердий сир.

3.

ЗБИРАЄМО ПИРІГ:
 
ділимо тісто на 3 частини — велику, середню та маленьку;
 
розкачуємо велику частину для основи з бортиками;
 
розкачуємо середню частину для «кришки»;
 
з маленької частини вирізаємо декоративні зірочки;
 
готуємо форму: викладаємо пергамент, змащуємо бортики маслом;
 
викладаємо основу тіста;
 
додаємо начинку та заливаємо заливкою, акуратно перемішуємо, щоб сир розподілився рівномірно;
 
накриваємо тістом, защіплюємо бортики;
 
викладаємо зверху зірочки із тіста;
 
робимо надріз навхрест у центрі;
 
змащуємо жовтком.

4.

ставимо у розігріту до 160°C духовку на 1 годину (орієнтовно — слідкуємо за рум’яністю);
 
даємо пирогу повністю вистигнути, щоб начинка стабілізувалась.
 
 
 
Автор рецепту: Анастасія Товста
Instagram: @tastystories.feed

ІНГРЕДІЄНТИ ПРИГОТУВАННЯ