ТАЙСЬКИЙ СУП

ІНГРЕДІЄНТИ

для основи супу:

для насиченого аромату і смаку:

  • чилі свіжий  ½ шт
  • часник  4 зубчики
  • імбир (корінь)  2 см
  • червона паста карі  1 ст. л.
  • рибна спеція хондаші  1 ст. л.
  • соєвий соус  2 ст. л.
  • рибний соус  1 ст. л.

маринад для креветок:

  • часник сушений  ½ ч. л.
  • чилі сушений  ¼ ч. л.
  • мелений коріандр  ½ ч. л.
  • сіль  ½ ч. л.

для подачі:

  • лайм  1 шт
  • кінза  декілька гілочок
  • подрібнений чилі  (за бажанням)
40 хв
4 порції
540 ккал
Спосіб приготування

Ми в соцмережах

1.

Креветки промиваємо, обсушуємо та маринуємо зі спеціями і залишаємо на 15 хвилин у холодильнику.

 

 

2.

Чилі, імбир і часник – дрібно подрібнюємо.

 

 

На розігрітій пательні з олією обсмажуємо креветки по 1 хвилині з кожного боку.

 

 

Додаємо чилі, часник, імбир – смажимо ще кілька хвилин.

 

 

3.

Вмішуємо пасту карі, спецію хондаші, соєвий та рибний соуси і перемішуємо.

 

 

4.

Перекладаємо в каструлю, заливаємо бульйоном, кокосовим молоком і доводимо до кипіння.

 

 

ПІДГОТОВКА ЛОКШИНИ:

 

Рисову локшину заливаємо окропом, солимо і залишаємо на 4–6 хвилин, зливаємо воду.

 

 

5.

До супу додаємо заморожену овочеву суміш WOK, варимо ще 5 хвилин.

 

 

 

6.

ПОДАЧА:

 

у тарілки викладаємо локшину, додаємо суп, щоб гущі було більше ніж бульйону;

 

подаємо супчик зі шматочками лайму і чилі, прикрасивши кінзою.