ТАЛЬЯТЕЛЛЕ З МІТБОЛАМИ ТА АРОМАТНИМ СОУСОМ

ІНГРЕДІЄНТИ:

 

для соусу:

для мітболів:

  • м’ясний фарш [на ваш смак] 200 г
    або заморожені готові фрикадельки, якщо бракує часу готувати самостійно

  • цибулина невелика 1 шт
  • сіль, перець за смаком

для подачі:

  • базилік кілька листочків
  • пармезан – за смаком
45 хв
4 порції
450 ккал
Спосіб приготування

Ми в соцмережах

1.

Підготуємо всі інгредієнти, з якими будемо готувати.
 
 
ПЕРШИЙ ЕТАП – ПРИГОТУЄМО МІТБОЛИ:
 
до фаршу додаємо дрібно нарізану цибулю та базилік, солимо, перчимо і формуємо маленькі кульки;
 
на розігріту пательню до оливкової олії додаємо пару зубчиків часнику, тримаємо хвилинку до аромату і прибираємо;
 
далі обсмажуємо мʼясні кульки з усіх сторін.

2.

СОУС:
 
розігріваємо глибоку пательню з олією, обсмажуємо подрібнений часник 1 хвилину;
 
додаємо заморожену овочеву суміш Овочі для шакшуки, прогріваємо 2–3 хвилини;
 
приправляємо овочі – сіль, перець, орегано, накриваємо кришкою і тушкуємо 5-7 хвилини.
 

3.

перебиваємо овочі блендером до однорідної маси – ВСЕ, соус готовий.
 
 
 
Пасту тальятелле відварюємо до стану аль денте.

4.

ЗАКЛЮЧНИЙ ЕТАП:
 
до фрикадельок додаємо соус, вливаємо половину бульйону, перемішуємо;
 
готуємо 20–25 хвилин на середньому вогні, періодично доливаючи залишок рідини.

5.

ПОДАЧА:
 
викладаємо тальятелле в глибокі тарілки, зверху – мітболи в соусі, прикрашаємо базиліком і посипаємо страву пармезаном.