МОЛОДА КАРТОПЛЯ З ГОРОШКОМ І КВАСОЛЕЮ

ІНГРЕДІЄНТИ:

для соусу песто:

  • листя базиліку   50 г
  • кеш’ю   30 г
  • сік лимона   1 ст. л.
  • часник   2 зубчики
  • оливкова олія   3–4 ст. л.
  • пармезан   50 г
  • сіль  за смаком
40 хв
4 порції
510 ккал
Спосіб приготування

Ми в соцмережах

1.

ГОТУЄМО КАРТОПЛЮ:

 

миємо молоду картоплю й відварюємо в шкірці у підсоленій воді до готовності;

 

зливаємо воду, охолоджуємо картоплю 10–15 хвилин.

 

 

2.

Викладаємо картоплю на деко змащене олією.

 

 

Розчавлюємо кожну картоплину склянкою.

3.

Поливаємо олією, посипаємо сіллю, перцем, сушеним часником і тертим пармезаном.

 

Запікаємо 30–40 хвилин при 200°C до золотистої скоринки.

4.

СОУС ПЕСТО:

 

складаємо всі інгредієнти у блендер і перебиваємо до однорідної текстури.

5.

ОВОЧІ:

 

на сковорідці розігріваємо трохи олії, обсмажуємо спаржеву квасолю та горошок кілька хвилин;

 

додаємо сіль та сушений часник до овочів.

6.

ПОДАЧА:

 

щедро викладаємо на тарілку соус песто, зверху – хрустку картоплю і додаємо овочі;

 

декоруємо гілочкою базиліку.