ПЮРЕ ПО-ІТАЛІЙСЬКИ

ІНГРЕДІЄНТИ:

основа:

картопляне пюре:

  • картопля очищена  1 кг
  • молоко  250 мл
  • масло  100 г
  • сіль, перець – за смаком
30 хв
4 порції
490 ккал
Спосіб приготування

Ми в соцмережах

Play Button
1.

ОВОЧЕВА ОСНОВА:

 

на розігріту пательню наливаємо олію і обсмажуємо заморожену овочеву суміш Італійська 3 хвилини;

 

додаємо сіль і перець, вливаємо вершки і тушкуємо ще 3–4 хвилини.

 

 

2.

КАРТОПЛЯНЕ ПЮРЕ:

 

очищуємо картоплю, нарізаємо шматочками та відварюємо у підсоленій воді до повної готовності;

 

зливаємо воду, добре товчемо картоплю і протираємо її через сито до шовковистої текстури;

 

доводимо молоко з маслом до кипіння та гарячим вливаємо у картоплю, енергійно замішуємо вінчиком до пишної консистенції (за потреби додаємо ще трішки солі).

3.

ПОДАЧА:

 

на тарілку викладаємо ніжне картопляне пюре, формуємо акуратне заглиблення в центрі, куди додаємо овочеву суміш;

 

на овочі викрадаємо анчоуси;

 

посипаємо страву тертим пармезаном, даючи сиру розплавитися.